Wednesday, 3 May 2017

Balkan Trip: Greece

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Post kali ni saya nak cerita pasal Greece, salah sebuah negara yang saya lawati semasa mengikuti pakej Balkan 14H 11M dengan Shahmie Travel.

Saya tinggal di Greece selama 3 malam sahaja. 2 malam di Athens, 1 malam ni Kalambaka. Greece, siapa lah yang tak pernah dengar kan? Kalau korang pay attention semasa kelas sejarah tamadun dunia masa tigkatan 4, mesti pernah dengar pasal Acropolis, Parthenon, Agora, dan kalau belajar matematik dan sains, nama-nama cendekiawan Greek memang selalu muncul.


Old Temple at Acropolis

Sunday, 15 January 2017

Melancong ke Hanoi, Vietnam - tips, itinerari dan kos

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kali ini saya telah melancong ke Hanoi. Pengalaman yang sangat menarik, terutamanya ketika melintas jalan. Hehe. Selain itu saya juga berpeluang untuk ke Halong Bay dan pertama kali bermalam di atas kapal!

The infamous Halong Bay